Izkoristite popust ob registraciji.

Set treh povoščenih krpic za shranjevanje živil

Set treh povoščenih krpic za shranjevanje živil

BeeZeeB povoščene krpice so okolju prijazna zamenjava plastične folije.  Izdelane so iz 100% bombažnega blaga, čistega čebeljega voska, bio jojobinega olja in ročno nabrane smrekove smole iz Slovenskih gozdov.

Set treh povoščenih krpic dimenzij:

SMALL WRAP: 20 cm x 20 cm

MEDIUM WRAP: 26 cm x 26 cm

LARGE WRAP: 33 cm x 33 cm

 • Okolju prijazno
 • Brez plastike
 • Ročno delo
 • Narejeno v Sloveniji
 • Naravne sestavine
 • 100% bombaž
 • Za večkratno uporabo

19,00 

BeeZeeB povoščene krpice so okolju prijazna zamenjava plastične folije. Vašo hrano ohranjajo svežo, prispevajo k zmanjšanju odpadkov in zviševanju okolske zavesti. Izdelane so iz 100% bombažnega blaga, čistega čebeljega voska, bio jojobinega olja in ročno nabrane smrekove smole iz Slovenskih gozdov.

V kompletu dobite set treh povoščenih krpic dimenzij:

 • SMALL WRAP: 20 cm x 20 cm
 • MEDIUM WRAP: 26 cm x 26 cm
 • LARGE WRAP: 33 cm x 33 cm

Uporaba:

Krpica se pod toploto rok zmehča in postane upogibljiva. Zlahka se prilagodi obliki vsakega živila, ki ga želiš oviti. Hrana tako ne bo zavzela dodatnega prostora v hladilniku, zamrzovalniku ali potovalni torbi.
Čebelji vosek je naraven preservativ, smrekova smola pa ima naraven antibakterijski učinek. Svežina vse ovite hrane se tako podaljša. Kruh, sir, solata, sveža zelišča, vsa zelenjava ali sadje, bodo ostali sveži dlje časa. BeeZeeB krpice se odlično obnesejo tudi pri ovijanju hrane v zamrzovalniku.
Okolju prijazne povoščene krpice uporabi za pokrivanje posod, krožnikov ali kozarcev. Pokrij posodo za vzhajanje testa, krožnik s pripravljenim narezkom ali kozarec tvojega priljubljenega napitka.
Ko se odpraviš po nakupih, vzemi seboj povoščene krpice. V njih zavij kruh, sir ali ostala živila in se tako izogni uporabi odvečne embalaže.

Ovij polovico limone, svoj najljubši sirček, solato, kruh ali novoletno darilo. Izdelaš lahko origami škatlico in v njej postrežeš oreščke ali žepek za sendvič, ki ga na izletu pohrustaš za malico. Možnosti uporabe so brezmejne.

Po uporabi:

Po uporabi krpico nežno operi z mlačno vodo. Dodaš lahko blago raztopino naravnega detergenta. Obriši, posuši in shrani za naslednjo uporabo.

Za dodatno dezinfekcijo, lahko krpico preliješ s kisom, ali poškropiš z alkoholnim dezinfekcijskim sredstvom. Sredstvo pusti nekaj časa učinkovati, nato krpico speri pod tekočo vodo, obriši in posuši.

Ponovno uporabi:

Krpico uporabljaj leto dni, lahko dlje. Ko oceniš, da ni več primerna za uporabo, jo lahko odvržeš med biološke odpadke ali iz nje izdelaš baklo za vrtno zabavo.
Krpica ti bo služila dlje, če jo občasno povaljaš med dvema polama peki papirja.

Obstojnost in uporabnost krpice lahko podaljšaš z občasnim vzdrževanjem.

Ko se na krpici pojavijo razpoke, priporočam naslednji postopek: krpico položi na polo peki papirja in segrej s toplim zrakom sušilca za lase. Prekrij z drugo polo peki papirja in dobro podrgni z valjarjem. Topel zrak zmehča in delno stopi vosek, ki tako ponovno prodre v razpoke. Z drgnjenjem poenotiš strukturo voska, ta postane bolj prožen in upogibljiv.

Tudi ko se po letu ali dlje, odločiš krpico zavreči lahko to narediš na koristen in zabaven način. Razreži jo na trakove in jih uporabi kot pomoč pri prižiganju ognja na pikniku. Izdelaš lahko tudi baklo, tako da trakove tesno oviješ okoli dolge lesene palice.

Opozorilo:
Povoščene krpice niso primerne za ovijanje vroče hrane. Odsvetujemo jo tudi za shranjevanje surovega mesa. V kolikor ste alergični na katerokoli sestavino, ki je uporabljena pri izdelavi krpice, vam uporabo odsvetujemo.

Prednosti:

 • Okolju prijazno
 • Brez plastike
 • Ročno delo
 • Narejeno v Sloveniji
 • Naravne sestavine
 • 100% bombaž
 • Za večkratno uporabo

Pakiranje in dostava

Pri pakiranju poskrbimo, da so vsi predmeti skrbno zapakirani in zaščiteni.
Vsak izdelek je pakiran v  škatlo z okolju prijaznim polnilom (papir ali lesna volna – odvisno od občutljivosti predmeta), ki absorbira vse udarce pri transportu.
Škatle so zalepljene izključno z ekološkim lepilnim trakom, ki se reciklira skupaj s kartonom.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Set treh povoščenih krpic za shranjevanje živil”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino